Jag är på väg till kina

Jag är på väg till kina.

Inför min praktik har jag varit ganska orolig för att inte få kontakt med människorna där jag ska bo. Jag åker själv till ett land långt hemifrån, långt från tryggheten. Jag pratar ett annat språk, kommer från en annan kultur och kan vara allmänt ”till besvär” då de jag kommer umgås med måste anstränga sig mer än vanligt för att kunna involvera mig i umgänget. Jag är helt enkelt lite rädd att bli ensam.

I september bär det av, därför är jag på praktikantkurs i Sidas regi i Härnösand.

Jag sitter en kväll inne på ett rum med några av dem som ska åka iväg med samma organisation som jag och pratar. Det är en gemytlig stämning och vi ställer frågor till varandra, pratar om livet och bagateller. Vi sitter utspridda i rummet, alla är ganska trötta och det knapras på kanelknäcke samtidigt som vi pratar. Jag säger plötsligt:

– Detta är en av de pinsammaste sakerna jag varit med om…

Ett skratt bryter ut då vi tidigare pratat om relationer, men det är menat som en fråga till resten av gruppen.

Jag har känt dessa människor i 3 månader och träffat dem ca 12 dagar men känner dom redan tillräckligt för att inte tycka det är jobbigt att tala om den där händelsen för några år sedan…

Detta får mig att tänka: kan jag få såpass bra kontakt med dessa människor på 12 dagar, hur bra kontakt kan jag då inte att få med arbetskamraterna, församlingsmedlemmarna och studenterna där jag kommer att bo dom kommande 7 månaderna och 5 dagarna?

Oron har nu i stort bytts ut mot en längtan att få möta nya vänner på andra sidan jorden.

Peter Karlbom, Kina Praktikant på equmenia

One Response to Jag är på väg till kina

 1. Posted by Gunilla Andersson 22 Aug, 2009 13:23

  Blond, lång och artig….. Du kommer att göra succé i Kina!!!

  Posted by Anki 20 Aug, 2009 14:29

  Så trevlig som du är så kommer det gå glanat! Kram på dig!

  Posted by Mamma 20 Aug, 2009 09:20

  Blev lite orolig efter första stycket. Men sedan lugnade du mig som vanligt. Kram från en stolt men också orolig mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *